2014. szeptember 27.

Sorozatmustra

Ahogy a címből is kitűnik, ezt a posztot a sorozatoknak szenteltem, egyrészt, mert elég sok sorozatot olvasunk, másrészt, mert egyre-másra jelennek meg az újabbak, amelyeknek igencsak nehéz ellenállni. Úgyhogy bekerült a listába néhány általam olvasott sorozat újabb kötete, aztán olyanok, amelyek várólistások, és persze olyanok is, amelyek most fognak debütálni.

YA műfaja ellenére A Paladin-prófécia első könyve nagyon belopta magát a szívembe, mindenképpen bekerül az idei év kedvencei közé, és most végre itt a folytatás. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul Will és barátainak a története, és hogy a szerzőnek sikerült-e tartani az első kötet színvonalát.  

Mark Frost: Szövetség (Paladin-prófécia 2.)
Fedezd fel az erődet!
Döntsd el, melyik oldalon állsz!
Van, aki sosem lesz hétköznapi.
Will West számára az élet egy véget nem érő kaland, amióta csak betette a lábát a Központba. Lebuktatott egy sötét, titkos társaságot, amely Nagy Károly lovagjai néven működött, és felfedezte hihetetlen képességeit, amelyekről azelőtt nem tudott.
Most barátai segítségével utána kell járnia, miben mesterkednek a lovagok, és fel kell ismernie, ki a barátja és ki az ellensége, miközben a közelgő harcra készül.
Várható megjelenés: 2014. október 15., Gabo Könyvkiadó

Folytatódik a Kossuth kiadó által az év elején indított spanyol krimi sorozat. Az eddig megjelent három kötet mellé érkezik újabb kettő. A korábbiakhoz hasonlóan ezeket is nagy valószínűséggel előbb-utóbb beszerzem.

Marta Sanz: Black black black
Elkeseredett szülők keresik fel Arturo Zarco magándetektívet, és felkérik, derítse ki, ki gyilkolta meg egy évvel korábban a lányukat, Christinát. A szülők vejüket, a marokkói bevándorló kőművest vádolják.
A detektív ellátogat a bérházba, ahol Christina élt. Kihallgatja a lakókat, és szembesülnie kell a ténnyel: bármelyikük lehetett a gyilkos. Ahogy a régi bérházaknál lenni szokott: mindenki figyel mindenkit, és mindenkinek vannak titkai. Előkerül egy napló is, melyben két lakó terápiás célból, szorongásaik és agressziójuk levezetéseképpen részletesen eltervezi, hogyan ölné meg lakótársait. Christinát egy évvel korábban pontosan úgy ölték meg, ahogyan a naplóban olvasható, és hamarosan sor kerül a következő gyilkosságra, újra a napló leírása alapján...
Várható megjelenés: 2014. október 06., Kossuth Kiadó

Carmen Posadas: Öt kék légy
Rafael Molinet Rojas élete idős korára megfeneklik: évekig ápolta édesanyját, akinek halála után depresszióssá válik, ráadásul anyagilag is kilátástalan helyzetbe kerül. Végzetes döntést hoz: véget vet életének, de előtte Marokkóba utazik, egy luxusszállodába, hogy kellemesen töltse utolsó napjait.
A szálloda vendégei között felfedez egy gazdag özvegyasszonyt, akiről korábban egy rejtélyes gyilkossági ügy szereplőjeként hallott: Mercedes a gyanú szerint hagyta meghalni hűtlen férjét egy véletlenül bekövetkezett balesetben, ám a gyilkosságot soha nem sikerült rábizonyítani. A találkozás felkavarja az emlékeket, Molinet édesanyja hasonlóan hagyta meghalni a családot terrorizáló férjét, és a gyilkosságban az akkor 15 éves Molinet is segédkezett. Az életre kelt szörnyű múlt pedig újabb gyilkosságot eredményez...
Agatha Christie rajongói ebben a Posadas-regényben is felfedezhetik a nagy angol példakép egy-egy regényének töredékét.
Várható megjelenés: 2014. október 27. (17.), Kossuth Kiadó

A következő sorozatok jövőbeni tervek. A biztos befutó Laini Taylor regénye, ugyanis a Füst és csont leánya itt várakozik az asztalomon. A Gyilkos kegyelem és Anna mellett azonban hatalmas kérdőjel!

Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
A Füst és csont leánya című kötet izgalmas folytatásában a kék hajú Karou a családja pusztulása után, a földig rombolt otthona romjai között találkozik az egyetlen, életben maradt kimérával, a Fehér Farkassal. A férfi meggyőzi, hogy át kell venniük elődeik szerepét, és tovább kell küzdeniük az angyalokkal szemben a kimérák szabadságáért. Karou vállalja a népéért folytatott heroikus és fájdalmas harcot, így ismét kénytelen a szerelem és a bosszú között választani. Szerelme, Akiva eközben a reménytelenséggel és a lelkiismeret-furdalással vívja csatáját...
Várható megjelenés: 2014. október 06., Kossuth Kiadó


Robin LaFevers: Sötét diadal (A halál szépséges szolgálólányai trilógia második része)
Árulás, hűtlenség és veszély
Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.
A XV. századi Franciaországban Sybella az elkeseredéstől és a gyásztól félig eszét vesztve érkezik a Halál titkos kolostorába. A halál szolgálólányai készségesen menedéket adnak neki. A segítségnek azonban ára van 
Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. Ám ezek az orgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor újra vissza kell térnie abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a halál istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen lehetetlennek tűnő küldetésre indítani a lányt. Amikor a halál szolgálólánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért érdemes élni?
Mint a sorozat első részét, LaFevers ezt a regényét is egymást szikrázóan gyorsan követő kalandokkal töltötte meg. Kitűnően ábrázolt karakterek, és egy gyors észjárású, bátor, lenyűgözően erős hősnő.
Várható megjelenés: 2014. október 01., Maxim Könyvkiadó

Cynthia Harrod-Eagles: Fleur  (Kirov Saga 2.) 
London, 1851. - mindenki a világkiállítás lázában ég, amelyen a szép, önálló gondolkodású Fleur Hamilton összetalálkozik a rejtélyes - mint később kiderül, titkos megbízatást teljesítő - Szergej Kirov gróffal.
Amikor évek múltán Szentpéterváron újból találkoznak, rádöbben, hogy a sorsa elválaszthatatlanul összefonódott ezzel a vérpezsdítően érdekes emberével, akit képtelen ugyan kiismerni, de aki mindenki másnál jobban vonzza.
Anglia és Oroszország azonban a háború küszöbén áll, Kirov pedig érdekházasságot köt, s Fleur a szenvedély és a megcsalatottság kínzó gyűrűjében találja magát.
A csodálatos Szentpétervárról az ostromolt Szevasztopolba követi szerelmét, s számos veszélyen és szenvedésen túljutva ismeri meg Kirov titkát, és talál rá élete igaz szerelmére. 
Várható megjelenés: 2014. október 06., IPC Könyvek

Végezetül néhány új sorozat, amelyek az érdeklődésemre tarthatnak számot. 

Abbi Glines nevével már találkoztam néhányszor, bár a korábban megjelent A Vincent fiúkat nem olvastam, de talán a Sea Breeze első kötete megér egy próbálkozást.

Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő (Sea Breeze sorozat első kötete)
A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. 
Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője.
Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat , akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet.
Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes.
Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?
Várható megjelenés: 2014. október 01., Maxim Könyvkiadó

Miss Pym után érkezik M.C. Beaton  A hat-nővér sorozata, amely szintén a történelmi romantika kedvelőinek, ergo nekem is szól. 

M.C. Beaton: A szende Minerva
Charles Armitage nagy bajban van. Népes családról kell gondoskodnia, ám Isten szolgájaként ugyancsak kedveli a világi hívságokat, nem csoda hát, hogy a családi kassza kiürült. Mivel tehetős fivére nem hajlandó segíteni rajta, a lelkész Londonba küldi legidősebb lányát, hogy a báli szezonban mielőbb találjon magának egy gazdag férjet. Lady Godolphin gondjaira bízza Minervát, hogy bevezesse az előkelő társaságokba. A szépséges Minerva nem buta, ám tapasztalatlan és naiv, nem ismeri a flörtölés művészetét, és nem tudja, hogy az elegáns külső és a jó modor olykor romlott lelket takar.
A londoni ficsúrok aljas terveket szőnek, és fogadást kötnek, hogy kinek sikerül megrontania az ártatlan leányt. Köztük van a jóképű, gazdag Lord Sylvester Comfrey is, aki gálánsan a szárnyai alá veszi a lányt, hogy aztán...
M. C. Beaton ebben a sorozatában a hat Armitage nővér sorsával ismerteti meg rajongóit.
Várható megjelenés: 2014. szeptember 29., Ulpius-ház Könyvkiadó

Sajnos a jelenleg több mint húsz kötetet számláló Stephanie Plum, a szingli fejvadász sorozat itthon a negyedik kötet után elakadt, de a Maxim kiadó jóvoltából nemsokára az írónő egy új sorozatával ismerkedhetünk meg, amelyben egy FBI különleges ügynök(nő) és egy szélhámos kalandjait követhetjük nyomon. 

Janet Evanovich és Lee Goldberg: A Nagy zsákmány 
Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni.
A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van - különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként.
A Fox és O'Hare sorozat első kötete.
Várható megjelenés: 2014. október 08., Maxim Könyvkiadó

Kis válogatásom utolsó kötete már megjelent ugyan, de mivel eléggé piszkálja a csőröm, és így előbb-utóbb beszerzem, úgy gondoltam, hogy neki is helyet adok itt. Nagy történelmi krimi rajongó vagyok, de japán környezetben játszódót még nem olvastam, úgyhogy itt az idő pótolni ezt a hiányosságot.

Susan Spann: Macskakarmok. (Sinobi rejtélyek 1.)
1565. május: Egy kiotói teaházban egy szamuráj brutális gyilkosság áldozata lesz. A nindzsamester Hirónak esze ágában sincs belekeveredni az ügybe. Ám a gyilkossággal megvádolt, gyönyörű szórakoztatópartner Mateo atya segítségét kéri, a portugál jezsuita papét, akinek védelmére Hiro felesküdött. A sinobinak mindössze két napja van, hogy megtalálja a gyilkost, és megmentse a lányt és a papot a kivégzéstől.
A nyomozás veszélyes vizekre tereli Hirót és Mateo atyát Kiotó szórakoztató negyedében, és rájönnek, hogy a teaház ravasz tulajdonosától kezdve az áldozat megszégyenített testvéréig valószínűleg mindenki érdekelt abban, hogy a szamuráj halála rejtély maradjon. Hirónak túl sok a gyanúsítottja, és túl kevés az ideje, hogy válaszokat találjon, miközben egy, a nindzsa orgyilkosok által kedvelt, ritka fegyver, egy női szamuráj és egy titkos szerelmi szál között próbálja megtalálni az összefüggéseket. Ráadásul a nyomozás temérdek olyan talányt fed fel, amely nemcsak Mateo atyát és a teaházat fenyegeti, de Japán jövőjére is kihat.
Susan Spann könyve érdekfeszítő detektívregény, mely a japán kultúra gazdagon részletezett történelmi hátterével párját ritkító írás.
Várható megjelenés: Megjelent, IPC Könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése